Надрукувати

Трофимчук Олег Ігорович (19.11.1960 р.,  с.Здовбиця Здолбунівського р-ну Рівненської обл.) – викладач,  диригент, композитор, аранжувальник. Навчався у Здовбицькій ДМШ по класу баяна (1972-1977р.);  Рівненському державному інституті культури на кафедрі народних інструментів по класу баяна доц. Жевченка Л.В., диригування – доц. Гериновича О.О. (1977-1981р.р.).

З 1986 р. – викладач, старший викладач, доцент кафедри народних інструментів Інституту мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету.

Організатор та керівник дитячого зразкового оркестру народних інструментів “Самоцвіт” (с.Здовбиця – з 1985 р.) та диригент Українського народного оркестру РДГУ (з 1998). Очолювані ним оркестри виступали в різних містах України та за кордоном. Оркестр РДГУ став   лауреатом Міжнародного конкурсу в Італії (2007).

Захистив кандидатську дисертацію “Темброва еволюція в українській народно-оркестровій музиці” за спеціальністю “Музичне мистецтво” у Національній музичній академії ім. П.І.Чайковського (2005р.р.).

Трофимчук О.І. –  автор багатьох оригінальних творів та аранжувань як у камерно-інструментальній, так і в оркестровій музиці, які неодноразово виконувались в Україні та за кордоном.  Твори записані на Рівненському обласному, республіканському радіо і телебаченні. Серед них: музична драма “Волинська легенда” – за мотивами драми-феєрії Лесі Українки “Лісова пісня”, для солістів-вокалістів, читця, сопілки, скрипки, віолончелі, бандури та комп’ютера; “Музика для троїстих”, сюїта для скрипки, сопілки та цимбалів; “Паремія” для кларнета, скрипки, віолончелі та фортепіано; твори для оркестру народних інструментів, мюзикл “А Рим палав коханням” для солістів та естрадно-симфонічного оркестру на основі аранжування популярних італійських пісень 80-х років ХХ ст.; транскрипції класичної музики та творів сучасних композиторів, тощо.

Автор наукових статей, репертуарних навчально-методичних посібників, редактор науково-методичного видання кафедри “Народно-інструментальне мистецтво”.