Надрукувати

27 -28 березня 2019 року на базі Рівненського державного гуманітарного університету проходила Міжнародна науково-практична конференція «Особистість у просторі молодіжної субкультури», організована психолого-природничим факультетом РДГУ та факультетом психології та соціології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Урочисте відкриття конференції відбулося за участі ректора РДГУ – проф. Постоловського Р.М., першого проректора РДГУ, завідувача кафедри вікової та педагогічної психології РДГУ – проф. Павелківа Р.В., заступника начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації – Коржевського П.М., проректора з навчально-виховної роботи РДГУ – проф. Петрівського Я.Б., проректора з наукової роботи РДГУ – проф. Дейнеги О.В., проректора з науково-педагогічної, навчальної роботи та інформатизації РДГУ – проф. Немеш О.М., завідувача кафедри соціальної психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка – проф. Коваленко А.Б., завідувача кафедри практичної та клінічної психології СНУ ім. Л. Українки – доц. Мушкевич М.І., завідувача кафедри загальної психології та психодіагностики РДГУ – проф. Воробйова А.М., завідувача кафедри практичної психології та психотерапії РДГУ – проф. Ямницького В.М.

У рамках роботи конференції були представлені наукові доробки провідних науковців у галузі психології, зокрема у пленарному засіданні з доповідями щодо проблематики впливу молодіжних субкультур на особистість виступили психологи-науковці з різних міст України: проф. Гошовський Я.О. (м. Луцьк), проф. Журавльова Л.П. (м. Житомир), проф. Камінська О.В. (м. Рівне), доц. Павелків В.Р. (м. Рівне), доц. Мельник А.П. (м. Луцьк), доц. Назаревич В.В. (м. Рівне).

Конференція була наповнена різноманітними доповідями та презентаціями авторами (понад 120 учасників (Україна, Польща, Угорщина, США, Казахстан)) власних проектів щодо проблеми молодіжних субкультур. Секційні дискусії продовжилися проведенням майстер-класів та ворк-шопів з подолання деструктивного впливу молодіжних субкультур на особистість та презентацією шляхів і методів ресоціалізації у процесі десубкультуризації.

Підсумками роботи конференції стало укладання резолюції щодо перспектив та особливостей дослідження впливу молодіжних субкультур на особистість. Результати роботи конференції будуть опубліковані у збірнику наукових праць «Психологія: реальність і перспективи» внесеного до переліку наукових фахових видань України з психології та індексується у наукометричній базі даних Google Scholar.