Надрукувати

     В історичний літопис м. Рівне вписані імена багатьох визначних  державних і культурних діячів. Вони жили в Рівному, творили для Рівного, любили і  відчували його душею.

        Багатьом із них у нашому місті споруджено пам’ятники, їхніми іменами названі вулиці, проспекти. Про них розповідають численні публікації рівненських газет.

«З архівів історії:
видатні історичні постаті на шпальтах рівненських газет».

      Таку назву має культурно-просвітницький захід, який 19 квітня 2019 р. провела наукова бібліотека для студентів нашого університету.

178шгщг8щ

       Присутніх слухачів ведучі заходу запросили до інформаційної подорожі в історичне минуле нашого міста, розповіла про його видатних історичних осіб:

64405099

 

 

княгиню Марію Несвицьку – засновницю міста Рівне;

 князя Василя-Констянтина
Острозького - представника найшляхетнішого роду Рюриковичів, з постаттю якого пов’язують ренесанс української нації 
кінця XVI-поч. VІІ ст.


8545е76е7

4789809-0

Яскраву сторінку в мистецьке життя нашого міста свого часу вписав український художник, архітектор, викладач 

Георгій Косміаді

 

   та український художник, графік, активний громадський і політичний діяч

 Ніл Хасевич.

 

367889

27н8шгш8

Місто Рівне стало частиною життя, творчості і боротьби українських письменників та активних громадських діячів Уласа Самчука та Олени Теліги. 

168778ш

  Уривки відеофільмів, слайди із зображеннями історичних та мистецьких пам’яток, художніх полотен, декламування віршів допомогли відтворити атмосферу часу, в якому жили ці історичні постаті. Увазі присутніх студентів та викладачів була представлена виставка публікацій рівненських газет про їх життєвий, громадський та творчий шлях.