Надрукувати

18 вересня о 09:40 в Центрі міжкультурної комунікації факультету іноземної філології РДГУ відбувся показ документального фільму «Just a Ploughboy», стрічка присвячена відомому канадському письменнику-драматургу з українським корінням Джорджу Рига. Фільм брав участь у численних фестивалях присвяченим документальному короткому метру («NSI Online Short Film Festival», «Yorkton Film Festival» та інші).

Юрій Рига та Марія Колодка в 1928 році емігрували з Волині в Канаду, а в 1932 у них народився син Джордж. Хоч майбутній драматург і зростав у провінційному канадському містечку, але він ніколи не забував про своє українське коріння.

Фільм "Just a Ploughboy" був знятий Джіною Кравець-Пейзант в Альберті та Британській Колумбії і показує, як земля та люди формували свідомість письменника і, який сильний вплив його коріння справило на майбутню творчість митця.

На презентації були присутні режисер фільму Джіна Кравець-Пейзант,   дослідник творчості драматурга Валерій Полковський, декан факультету іноземної філології Галина Ніколайчук, студенти та викладачі факультету.