Надрукувати

4 жовтня 2019 року кандидат педагогічних наук, професор Галина Іванівна Ніколайчук стала кавалером «Ордена академічних пальм».  Нагороду за  заслуги в освіті і науці декану факультету іноземної філології Рівненського державного гуманітарного університету було вручено Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні паном Етьєном де Понсеном.

«Це честь та задоволення вручити Вам сьогодні відзнаку кавалера «Ордену академічних пальм» в присутності керівників Вашого університету, Ваших колег ‹...› Ваша діяльність свідчить про Ваш зв'язок з Францією та зусилля, яких Ви докладали для захисту її культури і мови», – зазначив під час урочистого вручення відзнаки пан де Понсен.

На думку поважного гостя, діяльність Галини Іванівни має важливе значення не тільки для факультету іноземної філології РДГУ, а є вагомим внеском у розвиток українсько-французьких взаємин в рівненському регіоні.

Галина Іванівна неодноразово відвідувала університети Франції з педагогічними проектами, під її керівництвом в РДГУ реалізуються програми наукової співпраці та програми подвійних дипломів з Університетом Ренн 2 та університетом міста Перпіньян.

«Орден академічних пальм» був заснований імператором Наполеоном I, його  вручають з березня 1808 року особам, які зробили значний внесок у народну освіту, викладання французької мови та популяризацію французької культури у світі. Цим Орденом також нагороджують іноземців, які активно сприяли поширенню французької мови та культури. Список нагороджених затверджує особисто прем'єр-міністр Франції.

Вітаємо Галину Іванівну з високою нагородою, бажаємо подальших успіхів і творчої наснаги!