Надрукувати

Вітаємо з перемогою учасників Всеукраїнського рекорду з безперервного читання прозового твору «Повість минулих літ» Нестора-літописця, який було встановлено сьогодні, 11.11.2019 року, на факультеті української філології Рівненського державного гуманітарного університету з нагоди свята - Дня української писемності та мови. Марафон тривав 48 годин, за цей час твір прочитано 14 разів, у процесі читання взяли участь 50 студентів нашого факультету. Дякуємо студентам факультету української філології за цікаву ініціативу, яка привертає увагу до нашої історії, культури і мови!Філологія є!

У Рівненському державному гуманітарному університеті 11 листопада 2019 року вперше встановлено національний рекорд України «Безперервного читання літературного прозового твору «Повість минулих літ».

Упродовж 48 годин без перерв на відпочинок чи сон 50 студентів факультету української філології почергово, змінюючи один одного щопівгодини читали цю пам’ятку. 

Марафон розпочався 9 листопада 2019 року о 12:00 год., а завершився 11 листопада 2019 року о 12:00 год. 

Ректор Рівненського державного гуманітарного університету, професор, заслужений діяч науки і техніки України Постоловський Руслан Михайлович підтримував акцію студентів упродовж двох діб у соціальній мережі. Руслан Михайлович, приємно вражений подією, подякував студентам і відзначив особливу роль філологів-україністів в умовах російської агресії проти України. 

Також посприяв у встановленні рекорду перший проректор, професор Павелків Роман Володимирович, який підтримав студентів під час читання.

Активно долучилися до акції і викладачі факультету української філології.

Атмосфера була незабутня!

Безперервна трансляція встановлення рекорду є на сторінці факультету української філології у фейсбук.

Перелік посилань про рекорд у різних загальнодержавних і регіональних популярних ЗМІ