Надрукувати

День української писемності та мови на філологічному факультеті РДГУ традиційно відзначили участю у всеукраїнській акції «Радіодиктант національної єдності». Цьогоріч студенти й викладачі писали диктант у дистанційному режимі, проте це не завадило відчути єднання з десятками (а може, сотнями) тисяч людей, які 9 листопада зібралися на реальних і віртуальних майданчиках, щоб вшанувати українську мову.

Піднесений настрій і неймовірна атмосфера завжди панують на факультетській локації радіодиктанту. Для учасників це щоразу також і новий досвід, адже ексклюзивні авторські тексти постійно тримають в інтелектуальному тонусі й спонукають розмірковувати. Але передусім радіодиктант не є перевіркою, а масштабним флешмобом з нагоди свята української мови.

Традиційно на завершення координатори заходу – викладачі кафедри української мови імені професора К.Ф.Шульжука – висловлюють подяку захисникам України, які ціною власних життів і здоров’я забезпечують можливість вчитися й писати диктанти рідною мовою.