Надрукувати

РОЗ'ЯСНЕННЯ ЩОДО РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ У МЕЖАХ ПРАВОВОГО РЕЖИМУ ВОЄННОГО СТАНУ

Сьогодні, 24 лютого 2022 року, в Україні введено воєнний стан. Президент підписав Указ №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», який підтримано Верховною Радою.

Воєнний стан запроваджено з 5:30 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Воєнний стан – це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності, територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям і органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, а також тимчасове обмеження конституційних прав і свобод людини та громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

МОН закликає громадян зберігати спокій і розсудливість. Всі заклади освіти, за можливості, здійснюють навчання в дистанційній формі. Ми просимо Вас залишатися вдома.

З метою забезпечення відповідного режиму діяльності функціональної підсистеми пропонується керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій, закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління МОН, забезпечити:

Керівникам закладів вищої освіти:

Крім цього, презентовано оновлений довідник «У разі надзвичайної ситуації або війни», в якому зібрані поради, як захистити себе у кризовій ситуації.

Звертаємося до всіх громадян і просимо орієнтуватися на офіційні повідомлення державних органів влади України, Нацполіції, РНБО, Міноборони, місцевих органів влади та не ігнорувати рекомендації:

За матеріалами сайту https://mon.gov.ua/