Надрукувати

У межах вступної кампанії 2022 року для вступу на бакалаврат передбачено проведення  національного мультипредметного тестування (НМТ)Загальна кількість завдань мультипредметного тесту  – 60, на виконання яких буде відведено  90 хвилин. Випробування  міститиме три блоки завдань: з української мови, математики, історії України.

Завдання НМТ відповідатимуть змісту програм ЗНО з навчальних предметів і будуть аналогічними до використовуваних у ЗНО. Зазначимо, що завдань з відкритою формою відповіді, наприклад написання власного висловлення, в НМТ не передбачено.

Завдання будуть оцінені відповідно до схеми нарахування балів, застосовуваної в ЗНО. За виконання кожної складової тесту учасник після завершення тестування отримає окремий результат. Пізніше результат кожного блоку буде також переведено в шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за шкалою 100-200 достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

Український центр оцінювання якості освіти підготує демонстраційний варіант НМТ, щоб учасники змогли ознайомитися з форматом тестування заздалегідь.

За матеріалами сайту https://testportal.gov.ua/