Надрукувати

26 травня 2022 відбулися ІХ Всеукраїнські наукові читання «Інновації у музичній освіті та мистецтві», ініціатором проведення яких традиційно є Наукове товариство здобувачів вищої освіти Інституту мистецтв РДГУ. В умовах воєнного часу захід не збавив обертів. Навпаки, творча молодь активно долучилася до обговорення  надважливих для українського суспільства проблем у гуманітарній сфері.

Своїми науковими розвідками поділились дослідники-початківці, котрі здобувають професію в освітніх закладах Бару (Гуманітарно-педагогічний коледж імені М. Грушевського»), Дрогобича (Навчально-науковий інститут музичного мистецтва ДДПУ ім. І. Франка), Житомира (Навчально-науковий інститут педагогіки ЖДУ ім. І. Франка), Києва (Академія мистецтв імені Павла Чубинського), Кременця (Обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка), Рівного (Інститут мистецтв РДГУ та Музичний фаховий коледж РДГУ).

Коло дослідницьких тем вразило масштабом і глибиною аналітичного осягнення. У строкатому переплетінні сучасних завдань освіти та мистецтва молодь займається пошуком обґрунтованих рішень ефективного впровадження інноваційних методик і технологій. Адже в сучасному світі зростає роль культури як броні від ураження наших мізків «вірусами» гібридних війн і інформаційних атак.

Важливо, що у перших дослідницьких кроках здобувачів освіти підтримують досвідчені науковці, педагоги-наставники, які дбайливо готують нове покоління українських інтелектуалів, здатних перетворювати світ на краще. З такою силою Україна неодмінно переможе!

Програма. ІХ ВСЕУКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ЧИТАННЯ «ІННОВАЦІЇ У МУЗИЧНІЙ ОСВІТІ ТА МИСТЕЦТВІ» (PDF)

Тетяна Прокопович,
куратор СНТ ІМ РДГУ