Надрукувати

В рамках проєкту "ТКАЦТВО.UA", який відбувався на Рівненщині 22-23 грудня 2022 р., було проведено конференцію "Ткацтво - найдавніше ремесло України".  До участі у конференції залучені фахівців етнографічного, музеєзнавчого, мистецтвознавчого напрямів діяльності. Увага дослідників зосереджувалася на мистецькому розвитку майстрів народної творчості з художнього ткацтва Ганни Верес з Київщини та Ганни Леончук із Рівненщини.  

Локшук Ірина Миколаївна, старша викладачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету РДГУ, лауреатка обласної премії ім. Ганни Леончук виступила з доповіддю «Художні тканини рівненського Полісся крізь призму творчої діяльності заслуженого майстра народної творчості України Ганни Леончук».   

Організаторами проекту  КЗ "Рівненський обласний центр народної творчості" РОР та Вишгородський історико-культурний заповідник (Київська область) висловлено подяку кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету РДГУ за збереження нематеріальної культурної спадщини України, вивчення і відтворення народних практик створення одягу на основі традицій культурної спадщини українців та за участь у Всеукраїнському проєкті "ТКАЦТВО.UA".