Надрукувати

З метою популяризації серед українських користувачів платформи Research4Life та ознайомлення з можливостями, які вона відкриває для дослідників, Державною науково-технічною бібліотекою України (далі - ДНТБ України) спільно з фахівцями проекту Research4Life підготовлено серію вебінарів українською мовою, які відбудуться з 31 жовтня по 6 листопада 2023 року.

Участь у запланованих заходах зможуть взяти всі охочі за умови попередньої реєстрації.

Вебінари пройдуть на платформі Zoom, а також транслюватимуться на каналі ДНТБ України в YouTube, де після їх проведення будуть доступні для перегляду в записі.

У рамках проекту Research4Life українські вчені мають безоплатний доступ до електронних книг, журналів, баз даних багатьох видавництв і компаній світу (за інформацією, яка публікувалася на порталі, обсяг контенту платформи становить понад 200 тис. одиниць - журналів, книг, баз даних). У липні цього року за результатами розгляду звернення МОН було повідомлено про збереження безкоштовного доступу українським установам до ресурсів платформи до кінця 2024 року.

Програма вебінарів українською мовою
про використання ресурсів платформи Research4Life

Опис: Учасникам буде представлена загальна інформація про Research4Life: які критерії участі в проекті для країн та організацій, як відбувається процес реєстрації установи та отримання доступу до електронних ресурсів працівникам установи, розглядатиметься політика використання доступу та ресурси, які доступні користувачам, яка інформація доступна на сайті Rescarch4Life, та які є інструменти для вирішення технічних проблем.
Також буде висвітлено участь України в проекті Research4Life.

Реєстраційна форма за посиланням: bit.ly/3tP6WYe .

 

Опис: Під час вебінару учасники дізнаються більше про Єдиний контент- портал Research4Life та особливості пошуку необхідної інформації (меню Collections, Content меню, Hamburger меню), як ефективно користуватися порталом Research4Life.

Реєстраційна форма за посиланням: bit.ly/3rSPnGs .

 

Опис: На вебінарі йтиметься про два інструменти Summon та Google Scholar, які можна використовувати для ефективного пошуку в колекціях Research4Life.

Реєстраційна форма за посиланням: bit.ly/3Ftv4SZ .