Надрукувати

У кінці 2020 року виповнюється 250 років від дня народження німецького композитора Людвига ван Бетховена. Батьківщина композитора проводить велику низку заходів з цього приводу під девізом BTHVN2020 – «Відкриваємо заново Бетховена».

Майбутні вчителі музичного мистецтва, студенти Інституту мистецтв також вирішили долучитись до всесвітнього культурного проекту. І зробити це по-своєму – поетично! Були знайдені вірші про Бетховена українських поетів Ліни Костенко, Максима Рильського, Леоніда Первомайського, Василя Стуса, Олександра Ірванця, Анатолія Грицая і прочитані під його музику. Оскільки така ідея реалізовувалась під час карантину, то усі охочі змогли переглянути відео-запис цього читання у мережі ФБ.

Вишукано і натхненно звучало українське поетичне слово про Бетховена з уст Анни Чорної, Марії Рудик, Алли Савонік, Марʼяни Гнатюк, Мирослави Коток, Тімеї Гедьфалві, Дарини Мельничук, Лізи Ільїн, Ганни Стех, Лідії Співак, Ірини Савчук, Яни Сакалош.

Керівником та ініціатором проекту є Тетяна Юріївна Прокопович, доцент кафедри іторії, теорії музики та методики музичного виховання, кандидат мистецтвознавства, яка надихнула на нове озвучення та проживання Бетховена.