Надрукувати

Рівненський державний гуманітарний університет у співпраці із Фондом «InterMarium» (м. Краків, Польща, Угода про співпрацю від 01.11.2019 р.) бере участь у міжнародному проекті «FlexSim» із впровадження у навчальний процес програмного забезпечення «FlexSim Software Products, Inc (США)». Співробітництво передбачає проведення спільних проектів, спрямованих на практичне впровадження сучасних комп'ютерних технологій.

РДГУ отримав освітню мережеву ліцензію для 20 робочих місць (аудиторія 107 обчислювального центру). В проекті задіяні студенти I-III курсів факультету документальних комунікацій, менеджменту, технологій та фізики. Заняття проходять під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій Фещука Юрія Вікторовича у межах навчальних модулів таких дисциплін: «Комп’ютерна графіка» – для спеціальності 014 «Середня освіта (Трудове навчання та технології)»; «Інженерна та комп’ютерна графіка» – для спеціальності 015 «Професійна освіта (Охорона праці)»; «Інженерна графіка» – для спеціальності 015 «Професійна освіта (Сфера обслуговування)».

З метою обміну досвідом роботи у програмі «FlexSim» Фонд «InterMarium» регулярно організовує безкоштовні вебінари, онлайн-спілкування тощо, постійним учасником яких є Юрій Фещук.

За результатами такої плідної та кропіткої роботи доцента Фещука Юрія Вікторовича включили до складу журі міжнародного конкурсу «Найкращий імітаційний проект року 2020/2021». Цей конкурс – ініціатива Фонду «InterMarium», який тісно співпрацює з компанією «FlexSim». У конкурсі беруть учать студенти країн Центральної та Східної Європи: Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії, Молдови, Болгарії, Сербії, Хорватії, Словенії, Боснії та Герцеговини, Албанії, Північної Македонії, Косово, Чорногорії, України, Білорусі, Литви, Латвії, Естонії, Греції, Кіпру, Грузії, Вірменії та Азербайджану.

Фонд InterMarium виявив зацікавленість у продовженні співпраці з РДГУ. Особливо перспективним наші партнери вважають напрямок використання «FlexSim» з метою моделювання в індустрії гостинності. Враховуючи цей факт, в оновленій освітньо-професійній програмі (за 2020 рік) для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 015 «Професійна освіта (Сфера обслуговування)» на IV курсі передбачено вивчення дисципліни «Імітаційне моделювання в готельно-ресторанній справі».

Такі досягнення є результатом роботи Юрія Фещука, яким ми пишаємося та якому безмежно вдячні за таку активну позицію у сфері міжнародного співробітництва!

Закликаємо інших працівників РДГУ брати приклад з нашої гордості, Юрія Фещука, активно підтримувати наші пропозиції та плани, а також реалізовувати власні ініціативи!

Центр міжнародних відносин та роботи з іноземними студентами завжди Вас підтримає і допоможе!