Надрукувати

Підсумкова конференція з виробничої (педагогічної) практики здобувачів ступеня доктора філософії за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки.

25 травня 2021 року на кафедрі теорії і методики виховання Рівненського державного гуманітарного університету відбувся захист виробничої (педагогічної) практики здобувачів третього освітньо-наукового рівня вищої освіти «доктор філософії» спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки.

У роботі підсумкової конференції взяли участь керівники виробничої практики та розробники програми практики: Петренко О. Б., доктор педагогічних наук, професор, завідувачка кафедри теорії і методики виховання; Баліка Л.М., кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії і методики виховання; Гудовсек О.А., кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри педагогіки початкової, інклюзивної та вищої освіти.

Про результати виконання завдань виробничої практики, яка проходила шість тижнів на базі Рівненського державного гуманітарного університету, доповідали здобувачі ступеня PhD третього року навчання Т. Пастушок (в онлайн форматі), Ю. Петрушко, І. Поліщук, Н. Станіславчук.

У своїх виступах здобувачі відмічали важливість виробничої практики, яка допомогла їм усвідомити й реалізувати теоретичні знання на практиці, набути практичних умінь та навичок організації освітньої, науково-педагогічної та дослідницької роботи. Цікаво, творчо здобувачі ступеня PhD презентували свої наробки, позитивний досвід і проблеми, які виникали упродовж проходження практики.

Захист виробничої практики відбувався конструктивно, зі спрямуванням здобувачів на активізацію роботи над дисертаційними дослідженнями.

Бажаємо нашим здобувачам подальшого професійного зростання та успішного виконання дисертаційних досліджень.

Гостьова лекція

В Рівненському державному гуманітарному університеті для здобувачів ступеня доктора філософії 26.05.2021 р. відбулась гостьова лекція доктор педагогічних наук, професора, професора надзвичайного на факультеті  суспільних та гуманітарних наук Державного вищого навчального закладу імені Вітелона в Леґніци (Республіка Польща)  на тему «Особливості підготовки доктора філософії в Польщі».

Наталя Семенівна розкрила специфіку відбору і підготовки науковців і Республіці Польща, відповіла на запитання здобувачів ступеня PhD. На конкретних прикладах професорка дала конкретні поради молодим науковцям.

Висловлюємо щиру вдячність шановній Н. С. Побірченко, нашому щирому другу і партнеру, за цікаву й інформаційно насичену лекцію.