Надрукувати

Викладачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету РДГУ Ярослава Віталіївна Гузь здобула стипендію Президента України, призначену «молодим письменникам і митцям у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва» (Указ Президента України № 50/2022 від 10 лютого 2022 р.).

Молода мисткиня працює в галузі художнього текстилю і графічного дизайну. Вона є учасницею більше 25 художніх виставок і пленерів в Україні (Львів, Острог, Рівне, Корець, Київ, Дніпро, Одеса, Лозова, Чернівці) та за кордоном: Білорусі (Вітебськ), Болгарії (Балчик, Несебр), Польщі (Новий Сонч), Швейцарії (Крінс), Німеччині (Фарель).

Ярослава Гузь активно співпрацює з організаторами культурно-мистецьких акцій і фестивалів у питанні їх дизайнерського супроводу, зокрема, Всеукраїнського конкурсу акустичної пісні на слова Тараса Шевченка «ШЕ. Пісня», вишиванкової ходи «Мегамарш у вишиванках», культурно-мистецького свята «День української писемності та мови», проєкту Українського інституту національної пам’яті «Голодомор. Помста за свободу!». Крім того, вона є авторкою дизайну низки академічних видань (монографій і навчальних посібників).

Щиро вітаємо Ярославу Віталіївну з вагомим здобутком і бажаємо їй подальших мистецьких звершень!