Надрукувати

26 травня 2022 року у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Підготовка майбутніх учителів фізики, хімії, біології та природничих наук у контексті вимог Нової української школи», співорганізатором якої був Рівненський державний гуманітарний університет.

Конференція об’єднала понад 200 науковців та вчителів-практиків з 24 областей України, а також із Польщі, Cловенії, Мексики, Китаю.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся декан психолого-природничого факультету, доктор психологічних наук, професор ПАВЕЛКІВ Віталій Романович.

Завідувачка кафедри природничих наук з методиками навчання, доктор педагогічних наук, професор ГРИЦАЙ Наталія Богданівна виступила з доповіддю «Розвиток методичної творчості майбутніх учителів природничих наук в умовах сьогодення».

На конференції було обговорено актуальні проблеми підготовки вчителів природничих наук, фізики, хімії, біології в умовах побудови Нової української школи, проаналізовано освітні програми, за якими вони навчаються, окреслено перспективи подальшої співпраці між закладами вищої освіти, зокрема в межах Відкритого міжуніверситетського лекторію.