Надрукувати

За матеріалами сайту erasmusplus.org.ua

Програма ЄС Еразмус+ працює у всіх сферах освіти і освіта дорослих є невід’ємною частиною системного підходу до впровадження реформ у сфері освіти.

З 2014 р. попередня Програма ЄС Грюдвіг у сфері освіти дорослих перейшла під парасольку Програми ЄС Еразмус+ та відкрила напрями для співпраці організацій – провайдерів освіти дорослих.  Ознайомитись з усіма профінансованими проєктами Еразмус+ у цій сфері та їх напрацюваннями можна на Порталі Результатів проєктів.

Нагадуємо, що  нові конкурси 2023 р. Еразмус+ у сфері освіти дорослих вже тривають!

Про конкурси відкриті для провайдерів освіти дорослих України можна дізнатись  українською мовою.

Нові MOOC курси доступні для всіх зацікавлених організацій з України, які зацікавлені брати участь у конкурсах Еразмус+ освіти дорослих розміщено на платформі освіти дорослих – EPALE.

Ваші проєкти можуть стати важливим інструметом впровадження положень Закону України “Про освіту дорослих”, який прийнято Верховною Радою в січні 2023 р.

EPALE є потужним ресурсом та мережею для співпраці і синергії, а також пошуку партнерів та можливостей втілювати спільні проєкти з міжнародними партнерами, долучатись до подій, тренінгів тощо.

З початку брутального вторгнення росії в Україну, Європейська Комісія відкрила корисні ресурси через мережу освіти дорослих #EPALE.

Запрошуємо всіх хто працює у сфері освіти долучитись до професійної мережі EPALE зареєструвавшись на порталі.

Окремо для України відкрили доступ до ресурсів, де можна знайти інформацію підтримки українців, про події до яких запрошуємо долучитись.

Виняткові та гнучкі заходи для мобільності українців в межах проєктів з міжнародної навчальної мобільності у сферах шкільної освіти, освіти дорослих та VET було застосовано для можливостей отримання грантів для навчання/практики; викладання та стажування. Разом з тим важливо індивідуальні можливості максимально використати з інституційним впливом під час перебування в закладів освіти закордоном. Переклад укр.мовою про гнучкі заходи.

В межах Програми ЄС Еразмус+ для України відкриті можливості співпраці для провайдерів освіти дорослих.

Довідково, є низка відкритих можливостей для провайдерів освіти дорослих з України в межах конкурсів: Міжнародна навчальна мобільність, Проєкти співпраці (Cooperation Projects), Розвиток потенціалу вищої освіти (Capacity Building in Higher Education Projects).

Разом з тим є напрями, які не відкриті для українських організацій, проте відкриті для українців, для участі у заходах, чи формування платформ для українців закордоном тощо – як цільової аудиторії. Тому запрошуємо звертати увагу партнерів з держав-членів ЄС та третіх країн асоційованих до програми на такі напрями як Small-Scale Partnerships and Forward-Looking Partnerships in Adult Education. Ви можете допомогти міжнародним партенрам з держав-членів ЄС контактувати з українцями для вивчення їх потреб для майбутніх проєктів.

Підпишіться на новини та Facebook сторінку і звертайтесь до команди Національного Еразмус+ офісу в Україні за консультаціями, ми проводимо такі консультації і для партнерств та перетворюємо ідеї на проєкти разом!

За матеріалами сайту erasmusplus.org.ua