Надрукувати

Журавльова Лариса Петрівна,

доктор психологічних наук, професор, академік  АН вищої освіти України,
завідувачка кафедри психології Поліського національного університету

Павелків Роман Володимирович,

доктор психологічних наук, професор,  академік АН вищої школи України,
завідувач кафедри вікової та педагогічної психології Рівненського державного гуманітарного університету

Проведення гостьових лекцій та майстер-класів для студентів і викладачів спеціальності «Психологія» на психолого-природничому факультеті у останні роки стало вже традиційним. Особливу цінність мають зустрічі із зарубіжними партнерами, оскільки у процесі взаємодії з викладачами провідних ЗВО Європи та США наші студенти отримують можливість дізнатися про результати сучасні дослідження у галузі психології із перших вуст.

Окрім цього є і ще один надзвичайно важливий аспект гостьових програм із зарубіжжям – зближення українських вишів, формування спільного дискусійного простору, до якого долучаються студенти і викладачі із різних куточків України. Яскравим прикладом стала зустріч із американським професором Мариною Бєдни (Marina Bedny) із Університету Джонса Гопкінса (johns Hopkins University), що відбулася 16.02.2023. Подія була зініційована кафедрою психології Поліського національного університету у рамках програми «Запрошені професори» (зав. кафедри - доктор психологічних наук, проф. Л.П.Журавльова) та підхоплена кафедрою вікової та педагогічної психології РДГУ (зав. кафедри - доктор психологічних наук, проф. Р. В. Павелківим).

До участі у обговоренні наукового повідомлення долучилися викладачі Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, Криворізького державного педагогічного університету та ін.

Здобувачі ступеня PhD, магістранти, бакалаври та навіть студенти педагогічних спеціальностей (спец. «Початкова освіта. Психологія») отримали унікальну можливість познайомитися із класичними та новітніми експериментами по вивченню нейропсихологічних основ соціальної перцепції, особливостей реагування людини на ситуації із просоціальним контекстом.

Від імені професорсько-викладацького колективу кафедри вікової та педагогічної висловлюємо щиру вдячність професору Марині Бєдни та шановному організатору зустрічі і нашому близькому партнеру Ларисі Петрівні Журавльовій.

Павелків Р.В., доктор психологічних наук,

професор, завідувач кафедри вікової та педагогічної

психології Рівненського державного

гуманітарного університету