Надрукувати

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик,

очікуваної вартості та/або бюджетного призначення

предмета закупівлі

Рівненський державний гуманітарний університет

вул. Ст.Бандери, 12, м. Рівне, Рівненська область, Україна, 33028

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710»

  1. Предмет закупівлі за кодом: ДК 021:2015 – 90430000-0 Послуги з відведення стічних вод
  2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-12-23-011111-c
  3. Процедура закупівлі: переговорна процедура
  4. Вартість закупівлі: 1 631 262,24 грн з ПДВ. КЕКВ: 2272 — Оплата водопостачання та водовідведення
  5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення Розмір бюджетного призначення визначений відповідно до розрахунків до кошторису затвердженого на 2022 рік та становить на оплату водовідведення – 1 631 262, 24 грн. з ПДВ.
  6. Обсяг закупівлі - 118 620 м3.
  7. Строк надання послуг – 31.12.2022 року.
  8. Місце надання послуг: гуртожитки, навчальні корпуси РДГУ

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника.

Обґрунтування застосування переговорної процедури закупівлі: Згідно ч. 1 статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі» переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток і відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю з учасником після проведення переговорів щодо ціни та інших умов договору про закупівлю з одним або кількома учасниками процедури закупівлі.

Переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток у разі наявності підстав, що визначені згідно п. 2 ч.2 статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі», в тому числі така процедура може бути застосована у разі відсутності конкуренції з технічних причин на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником.

Частиною другою статті 5 Закону України «Про природні монополії» від 20.04.2020 року № 1682-ІІІ передбачено, що перелік суб'єктів природних монополій складається та ведеться Антимонопольним комітетом України. Зазначений перелік суб'єктів природних монополій розміщено на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету в установленому порядку. При цьому, відповідно до статті 13 вказаного Закону національні комісії регулювання природних монополій, зокрема складають і ведуть реєстри суб'єктів природних монополій, діяльність яких регулюється відповідно до цього Закону.

Згідно з наведеного переліку суб’єктів природних монополій, розміщеному на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України www.amc.gov.ua.

Рівненське обласне виробниче комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал» відноситься до суб’єктів природних монополій у Рівненській області. Враховуючи монопольне становище Рівненське обласне виробниче комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал» за відсутності альтернативи вибору, Замовник укладає договір про закупівлю з Рівненським обласним виробничим комунальним підприємством водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал», на підставі пункту 2 частини 2 статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі», а саме: якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання за наявності відсутності конкуренції з технічних причин.