Народилася в 1965 р. в м. Рівному. Донька  Лідії Артемівни Баланди -Казимірської (1933-2016) - Рівненського  композитора  та відомого викладача  музично-теоретичних дисциплін в Рівненському державному музичному училищі. Онука Артема Федоровича Казимірського ( 1900-1974) – відомого в протестантському середовищі  регента, композитора, поета, педагога та проповідника, музична та педагогічна діяльність якого відіграла значну роль в становленні  протестантських церков на Волині в 30-х-40-х роках  ХХ століття.

Навчалася в  Рівненській ДМШ № 1 по класу фортепіано у викладачів     Д.К. Шустерман  та М.Т. Нечипорук. Випускниця Рівненського державного музичного училища  в 1985 р. ( клас фортепіано  М.С. Остапчука) та Львівської державної консерваторії імені  М.В. Лисенка  в 1991 р. ( клас фортепіано  О.Л.   Козинського ).

Роботу в РДГУ почала на музично-педагогічному факультеті    в  1988 році, де була  концертмейстером  з предмету «хорове диригування». Брала участь    в   концертах факультету, акомпануючи хоровим колективам та співакам. З 2001 р. працювала  на кафедрі хореографії РДГУ.  З  2018 року працює на кафедрі духових та ударних інструментів.

Учасник багатьох міжнародних музичних фестивалів, як концертмейстер  так  і  соліст:

2000-2001 рр. I-II  Дні Культури Кресів,  м. Варшава, Польща.

2006-2007 рр. 16-17 «Музичні прем'єри сезону» м. Київ,Україна.

2007 р. Міжнародний фестиваль камерної музики в м. Сокольніки, Польща.

2003-2011 рр. учасник  авторських  концертів  композитора України Лесі Дичко в містах  Рівне, Київ,Чернівці, Ніжин.

2018 р. – як концертмейстер  брала участь в конкурсах, зокрема в 8-му Всеукраїнському конкурсі духових інструментів ім. В. Старченка в м. Рівне  та в І  Відкритому конкурсі виконавців на духових та ударних інструментах ім.. Стефана Томича в м. Ужгород. Учасник щорічного міжнародного фестивалю Тиждень Культури Польської на Рівненщині  з 1997 по 2018 рік. З 1995 р. до теперішнього часу є концертмейстером хору « Серафін» Римо-католицької парафії  в м. Рівне. Хор є дипломантом і учасником  багатьох міжнародних хорових фестивалів і концертів  в Україні ( Рівне,Луцьк, Львів та ін.) ; в Польщі (в містах Кошалін, Варшава, Краків, Хелм, Мальборк, Лапи, Мронгово, Кенти  та багато інших). В 2005 р.  закінчила «Студіум  диригентів хорів полонійних»  в м. Кошалін,Польща. Як соліст, виконує  і пропагує  фортепіанні   твори польських   композиторів, серед яких є як відомі: Ігнаци Ян Падеревський, Кароль Шимановський, Фредерік Шопен, так і мало відомі в Україні: Юліуш Зарембськи, Ігнаци Фелікс Добжиньски, Александр Зажицьки, Зигмунд  Носковськи.  Нагороджена  дипломами Спільноти Польської  за внесок  в розвиток і пропагування Польської  культури. Також виконує та пропагує фортепіанні твори сучасної класичної музики композиторів Лесі Дичко, Лідії Казимірської, Марії Габріелли Каппелетті       (Італія), Валерія Квасневського ( м. Львів). Виконала сольно твори українського композитора Лесі Дичко: фортепіанні фрески  «Алькасар…Дзвони Арагону» та «Замки Луари», на які ансамбль сучасного танцю « Неоданс» поставив міні-балети.  Від ректорату РДГУ неодноразово отримувала грамоти та подяки за мистецькі досягнення.Постійно бере участь в концертах  як в РДГУ,  так  і  в  міських творчих  заходах в  Рівному. Брала  участь в міжнародних, всеукраїнських, регіональних  науково - практичних  конференціях, засіданнях круглого столу. Написала  декілька   науково-педагогічних статей  на тему  морального  виховання школярів засобами релігійної музики.  Член  Рівненського обласного відділення Асоціації піаністів  Національної Всеукраїнської Музичної Спілки.

Back to top