Кафедра педагогіки початкової освіти педагогічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету та Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області в рамках меморандуму про співпрацю організували зустріч зі здобувачами вищої освіти.

19 вересня 2019 року на педагогічному факультеті Рівненського державного гуманітарного університету відбувся правоосвітній семінар з протидії булінгу для майбутніх вихователів дошкільних закладів освіти, вчителів початкової школи та вчителів і тренерів фізичної культури та спорту. Захід провели начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук та завідувач сектору зв’язків з громадськістю Людмила Пшебільська. Організатор зустрічі - заступник декана педагогічного факультету Оксана Синьчук. Булінг - актуальна проблема сучасного життя, тому майбутні педагоги мають розуміти причини та наслідки цього явища.

Спілкування представників управління юстиції з майбутніми вчителями проходило у формі панельної дискусії. Учасники заходу навчилися розпізнавати дії, які трактуються в законодавстві як булінг, дізналися, як можна уникнути булінгу в класі, де є кривдник, хто такі булери. Оксана Сальчук  наголосила, що згідно із Законодавством з протидії булінгу в освітньому середовищі значно посилюється відповідальність усіх учасників цього процесу. Тому вчителі зобов’язані володіти спеціальними знаннями, уміннями та навичками, аби уміти відрізнити булінг від звичайного конфлікту. Як свідчать результати дослідження, проведеного UNICEF,  67%  дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу, а 24% дітей стали жертвами цього явища. Ця проблема досить поширена у сучасному українському суспільстві, та найгостріше  вона постала в освітньому середовищі, де діти проводять значну частину свого життя.

Завідувач сектору зв’язків з громадськістю Людмила Пшебільська запросила студентів долучатися до реалізації  правоосвітницьких ініціатив #МінЮст, зокрема  #СтопБулінг Я МАЮ ПРАВО з протидії булінгу в суспільстві, ознайомила слухачів правоосвітнього семінару з першими кампаніями, які запроваджуються у Рівному. Також студенти дізналися про антибулінгову програму, яку презентувала рівненська юна діджейка  - DJ Crystal Girl.

Педагогічний факультет, кафедра педагогіки початкової освіти Рівненського державного гуманітарного університету щиро вдячні Оксані Сальчук, начальнику Головного територіального управління юстиції у Рівненській області та Людмилі Пшебільській, завідувачці сектору зв’язків з громадськістю за проведений правоосвітній семінар. Чекаємо на нові цікаві зустрічі!

Back to top