11-12 квітня 2019 року на базі Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 231 «Соціальна робота». Це була подія великого масштабу, в якій взяли участь 55 студентів із 32 ЗВО. Наш РДГУ представляла студентка ІІІ курсу психолого-природничого факультету Копилець Катерина (науковий керівник – доц. Оксенюк О. В.).

Олімпіада проходила у 3 тури: І тур передбачав розв’язок 60 тестових завдань, ІІ – складання програми дослідження за вказаною темою під час конкурсу, ІІІ – презентацію соціального проекту, практично реалізованого студентськими зусиллями.

Для студентів-учасників це, безперечно, досвід, хвилювання, несподівані ракурси вражень та нові знайомства. Це й можливість взяти багато корисного для розвитку власної професійної компетентності як майбутнього фахівця. Це можливість побачити нові, досі невідомі грані соціальної роботи, проаналізувати досвід та напрацювання своїх колег.

Наша представниця, Копилець Катерина, гідно виступила на конкурсах та була відзначена грамотою у номінації «За високий рівень теоретичної підготовки». Пишаємося тим, що із десяти грамот одну отримав рівненський вуз. Тим більше, вперше у цій галузі.

Участь в олімпіаді – це завжди маленька перемога над собою; це крок саморозвитку як людини та як фахівця. Це перевірка своїх знань, можливостей і перспектив, напряму життєвої траєкторії загалом. Адже всі зусилля, яких докладаємо, здобуваючи освіту, варті того, щоб стати хорошим  практичним результатом.

Back to top