Традиційно факультет української філології РДГУ відзначає День української писемності та мови низкою заходів. Проте центральною подією, безперечно, стає Радіодиктант національної єдності.

Сьогодні радіодиктант – це не просто розвага, це відповідь усім тим, хто намагається переконати нас, що «мова не має значення», що «мова не на часі», що мовне питання роз’єднує.

Кордони нашої країни на Сході вже шостий рік боронять українські воїни. А ми – філологи-україністи – повинні боронити мовний кордон тут, усередині держави.

Приємно, що коло учасників на нашій локації ширшає. Цьогоріч студенти й викладачі факультету української філології мали честь писати радіодиктант із поважним гостем – Іваном Васильовичем Малафіїком, доктором педагогічних наук, професором, завідувачем кафедри педагогіки, освітнього менеджменту та соціальної роботи. Також ми раді, що до нас долучилися студенти факультету історії, політології та міжнародних відносин, факультету іноземної філології та психолого-природничого факультету.

Back to top