У переддень Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва в приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації відбулося вручення нагород кращим працівникам культури області та обласних премій ім. Ганни Леончук та премії ім. Світочів.

Обласну премію імені Ганни Леончук за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини присуджено Локшук Ірині Миколаївні, старшому викладачу  кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету, художнику, майстру декоративно-ужиткового мистецтва з художнього ткацтва. 

Локшук Ірина Миколаївна розгорнула активну мистецьку діяльність на теренах Рівненщини. За останній період відбулися три художні виставки Ірини Миколаївни«Різнобарв’я твоє, Україно!» (Рівне, 2017), «Надихаючись прекрасним» (Пересопниця, 2018), «У пошуках краси: кольорові акценти» (Радивилів, 2018), на яких демонструвалися живописні картини, гобелени та батики.  Крім того, мистецькі  напрацювання І.М.Локшук та її вихованців експонувалися на художніх виставках місцевого, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів (Рівне, Острог, Березне, Нетішин, Київ, Бориспіль, Дніпро, Ченстохова (Республіка Польща)). Важливим є участь рівнян та гостей міста у майстер-класах  з ткацтва, які регулярно проводить  майстриня. Локшук Ірина Миколаївна є дослідницею  традиційних і сучасних художніх тканин Рівненщини, що підтверджується опублікуванням мистецтвознавчого матеріалу у наукових працях та виступами з доповідями на конференціях міжнародного, всеукраїнського та регіонального рівня.

Вітаємо Ірину Миколаївну з високою нагородою! Зичимо подальших творчих злетів, натхнення, реалізації планів та задумів!







Back to top