14-15 листопада на базі кафедри культурології та музеєзнавства художньо-педагогічного факультету було проведено ХV міжнародну науково-практичну конференцію «Євроінтеграційний простір і українські перспективи». Із 499 учасників, заявлених у програмі, майже 50 докторів наук, професорів, понад 110 кандидатів наук, доцентів, 43 аспіранти, 4 докторанти, понад 100 магістрантів та 85 студентів. Заявки про участь у конференції, крім науковців, надіслали відомі митці, організатори шоу-бізнесу, керівники професіональних художніх колективів.

Серед учасників – представники Білорусії, Китаю, РФ, Азербайджану, США, України, що репрезентували 81 освітню, наукові та культурно-мистецькі структури – музеї, архіви, історико-культурні заповідники, художні колективи (філармонійні оркестри, театри) й оригінальні культурно-освітні центри, 27 з яких мають статус національних.

Функціонувало 6 секцій (три – в РДГУ, а також галереї європейського живопису «Євро-Арт», залі Волинської ікони обласного краєзнавчого музею, Палаці дітей та молоді).

Учасників заходу ознайомлено також із культурним потенціалом Рівненщини.

У роботі конференції взяли участь керівники управлінь культури і туризму, молоді та спорту облдержадміністрації, управління культури і туризму міськвиконкому.

Лише за останні 10 років у міжнародних наукових конференціях, організованих кафедрою культурології і музеєзнавства, заявлялося 3.782 учасника не лише з України, але й Азербайджану, Польщі, Румунії, Німеччини, США, РФ, Китаю, Кореї, що засвідчує широкі міжкультурні контакти нашого навчального закладу.

Упродовж роботи конференції відбулися зустрічі членів кафедри з керівниками структурних підрозділів Музею європейського мистецтва ХІХ-ХХІ ст. Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Возницького, ЛНМА ім. М.Лисенка, НАКККіМ на предмет подальшої співпраці

Надіслані статті будуть опубліковані у трьох науко-метричних (що індексуються у п’яти базах кожен) та фахових («культурологія» і «мистецтвознавство») збірниках «Українська культура: минуле, сучасне, шляхи розвитку». Вип. 30 та 31 й альманасі «Актуальні питання культурології» Вип. 19. Вимоги на сайті кафедри kulturologiya.rv.ua

           

Back to top