Указом Президента України №69\2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», їх самовідданості і відваги в Україні встановлено День Героїв Небесної Сотні, який відзначається тепер 20-го лютого.
Щорічно ми схиляємо голови у скорботі перед Сотнею та їх подвигом, перед тими, чиє життя обірвалося під час буремних подій на Майдані.
Щоб належно вшанувати мужніх учасників Революції гідності, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави, студенти та викладачі художньо-педагогічного факультету провели захід, присвячений пам’яті випускника кафедри театральної режисури Героя Небесної Сотні, Героя України – Олександра Храпаченка.
З емоційним та натхненним словом до присутніх звернувся ректор університету професор Р. Постоловський, який зазначив, що події на Майдані, під час яких загинуло більше сотні людей, – це вже історія. Україна втратила багатьох відданих синів. Серед них були і наші студенти – Олександр Храпаченко та Едуард Гриневич.  Ми пам’ятаємо й пишаємося своїми випускниками, їх подвиг надихає на добрі справи та формує національну гідність і патріотизм студентів.
«Молодий, амбітний, надзвичайно талановитий та харизматичний… Він живий, поки ми пам’ятаємо його», – наголосив завідувач кафедри театральної режисури професор В.Богатирьов.  Його ніколи не забудуть в стінах рідного вузу. Виступи студентів свідчать про вартість життєвого подвигу Сашка та його відданість ідеалам Революції Гідності, котрі слугуватимуть орієнтиром щодо пам’яті й мужності Героїв Небесної Сотні.
Бо час вернути в нас немає сил.
Ніхто ніколи не вставав з могил.
Скільки не дай, то вічно чогось брак,
Герої не вмирають, люди так.
І хоч не хоч живеш таки минулим.
Пригадуєш обличчя, очі, дати.
Так добре їм – вони вже все забули
А нам ще пам’ятати й пам’ятати.
 
 

Back to top