У Рівненському державному університеті провели семінар для студентів IV курсу та магістрів, на якому обговорили принципи академічної доброчесності та розповіли про антиплагіатну систему, яка працюватиме в університеті.

Спікери заходу - помічник ректора Олександра Романенко, експерт системи антиплагіату Ірина Андрощук, адміністратор системи антиплагіату Христина Туркова, головний бібліотекар наукової бібліотеки Людмила Буравкова, голова студентської ради Олеся Онищук член Громадської ради про МОіНУ Володимир Кулай – нагадали присутнім що таке академічна доброчесність та якою є відповідальність учасників освітнього процесу за її недотримання.

 Зокрема експерти програми анти плагіату розповіли про основні етапи впровадження та принципи роботи системи «StrikePlagiarism.com» в університеті. Окрім того представник бібліотеки закцентувала увагу присутніх на принципах академічного письма, якого мають дотримуватись студенти при написанні своїх кваліфікаційних робіт.

Академічна доброчесність – є невід’ємною складовою освітнього процесу. Дотримання академічної доброчесності здобувачами освіти передбачає дотримання норм законодавства про авторське право і суміжні права. Як зауважили спікери, саме дотримуючись принципів, прозорості, гуманності, чесності  та справедливості при написанні своїх робіт студенти РДГУ отримають достойні знання та гідну кваліфікацію.

 

 

Back to top