Днями минає 75 років від завершення Другої світової війни у Європі. У цей час людство традиційно вшановує борців проти нацизму та згадує численні жертви тієї страшної трагедії.

Поєднавшись з усім цивілізованим світом, ми також вклоняємося перед найстаршим поколінням наших співвітчизників, на долю якого випали важкі випробування війною та повоєнним лихоліттям. Тоді своїми величними подвигами, мужністю та жертовністю українці зробили вагомий внесок у розгром нацистів.

На жаль, сьогодні нашу землю знову топчуть чоботи окупантів. Уже онуки й правнуки борців із нацизмом відстоюють територіальну цілісність України й захищають спокій цивілізованої Європи.

Тож із нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні щиро бажаю усім миру, єдності, патріотизму. Нехай пам’ять про криваві події 1939 – 1945 рр. і про ту високу ціну,  яку зараз платимо за незалежність своєї держави, ніколи не згасне та застереже майбутні покоління українців від зневіри й байдужості, вбереже від повторення кровопролитних сторінок у нашій історії.

Голова Вченої ради РДГУ,

заслужений діяч науки і техніки України, професор

Руслан Постоловський

Back to top