Державна атестація випускників освітнього рівня бакалавр спеціальності 025 «Музичне мистецтво» цього року відбулась в умовах карантину. Майбутні артисти-солісти, оркестранти, диригенти і керівники творчих колективів дистанційно готувалися до складання кваліфікаційних екзаменів і за допомогою інформаційних технологій успішно пройшли випробування. 

Звичайно, для студентів творчих спеціальностей онлайн-формат іспитів видався непростим. Інтернет-платформа не може заміти неповторну атмосферу концертного залу і сцени, яка так важлива для артиста. Проте молоді таланти знайшли нові рішення. Велика заслуга в цьому викладачів, які скеровували та підтримували своїх учнів.

Випускники проявили креативний підхід до відео-представлення виконавської програми. Чудово і злагоджено був організований ансамблевий спів із застосуванням платформи ZOOM. А відео-запис виконання народних пісень серед розкішної української природи здобувачами спеціалізації «музичний фольклор» достойно може конкурувати із кліпами відомих співаків. Загалом випускники виявили не тільки майстерність володіння спеціальними музичними навичками, а й уміння користуватись різними інтернет-платформами та мобільними додатками.

Направду, сучасні технології змінюють світ мистецтва! Цифрові пристрої здатні навіть із одного виконавця зробити віртуальний ансамбль! Приємно, що українська творча молодь експериментує і досягає чудових результатів.

Бажаю бакалаврам музичного мистецтва творчих звершень у мистецькій і педагогічній сфері.

Т. Ю. Прокопович,
кандидат мистецтвознавства,
голова ДЕК

 

  

Back to top