У березні-червні 2021 року представництвом Європейського Союзу в Україні проводиться освітній проект «EU Study Days». Студенти, аспіранти та випускники закладів вищої освіти зі всієї України відбиралися шляхом анкетування та проходження онлайн-тесту з метою перевірки знань на європейську тематику та історію відносин Україна – ЄС. Лише частина претендентів змогла стати учасниками проєкту. Приємно, що учасники науково-дослідної проблемної групи нашого університету, які працюють  над темою «Актуальні проблеми толерантності та міжкультурної комунікації на етапі євроінтеграційних процесів України» (керівник – доц. Білоус Т.М.), успішно пройшли усі випробування. Ці студенти є членами Рівненської обласної громадської організації «Асоціація шкіл-партнерів» (керівник – проф. Ніколайчук Г.І.). Отож, вітання студенткам філологічного факультету РДГУ: Вишневській Ірині, Сергейчук Наталі, Волковській Ірині, Дитюк Ользі, Тимощук Тетяні та  Самсонюк Яні!

«EU Study Days» було створено для молоді, яка поділяє європейські цінності та прагне дізнатися більше про Європейський Союз та його відносини з Україною; а також для тих, хто має власні ідеї і шукає можливості втілити їх разом із однодумцями. Під час навчання у Єврошколі учасники отримають можливість зустрітися з провідними спікерами: дипломатами й експертами з питань інтеграції України в європейський простір. Формат навчальних модулів передбачає лекції, дискусії, живе спілкування, що дозволить значно покращити знання щодо співпраці ЄС з Україною. Робочими мовами проєкту є українська та англійська. Мінімальний необхідний рівень володіння англійською мовою – В2.

У 2021 році заплановано 12 навчальних онлайн-модулів EU Study Days. Також учасники Єврошколи представлять власні мініпроєкти, спрямовані на просування інтересів громади, ідей європейської інтеграції, комунікацію, запобігання дезінформації тощо. Ці мініпроєкти реалізовуватимуться спільно з представниками Мереж ЄС (євроклубами, інформаційними центрами ЄС, експертами Team Europe Ukraine, випускниками EU Study Days, Erasmus+, College of Europe).

Під час першої онлайн-зустрічі 16 березня, з нагоди відкриття EU Study Days, Посол Європейського Союзу Матті Маасікас відповів на запитання учасників та поділився особистим досвідом.

Back to top