Між Рівненським державним гуманітарним університетом та Представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США було підписано Меморандум про взаєморозуміння.

Відповідно до меморандуму сторони в межах своєї компетенції здійснюватимуть співпрацю та координацію задля:

  • створення умов для обміну ідеями, інформацією та досвідом, а також для взаємодії у сфері безпеки інформації та кіберзахисту, що становить взаємний інтерес:
  • вдосконалення освітніх, науково-технічних і технологічних можливостей Сторін, а також сприяння освітньому, науково-технічному і технологічному співробітництву у галузях, що становлять взаємний інтерес та сприяють мирним цілям;
  • підвищення загального рівня знань у сфері кіберзахисту, впровадження і розвиток систем безпеки інформаційних даних, а також систем, в яких вони опрацьовуються;
  • зміцнення потенціалу та рівня обізнаності у сфері кібербезпеки серед студентів та викладачів Рівненського державного гуманітарного університету ;
  • обміну інформацією (статистичними, аналітичними даними тощо).

Вже маємо перший крок в напрямку співпраці!

Студенти Рівненського державного гуманітарного університету мають змогу безкоштовно пройти навчальний онлайн-курс з основ кібергігієни «Базові правила безпеки в цифровому середовищі!» І отримати відповідний сертифікат, що засвідчить належний рівень оволодіння базовими навиками кібергігієни!

Кожен студент нашого університету може самостійно зареєструватися на платформі https://cybereducation.org/

Курс не потребує попередньої технічної підготовки/знань із цифрової безпеки!

В рамках курсу студенти зможуть вивчити базові правила захисту інформації на мобільних телефонах, комп’ютерах, соціальних мережах, визначати фейкові новини і поширені помилки користувачів, дізнатися як запобігти впливам кібершахраїв.

Студентство! Маєте гарну нагоду отримати статус Кіберджедая і впевнено відхиляти всі кібератаки, після проходження всіх модулей курсу і складення фінального тесту!

Весь курс складається з 11 навчальних анімованих модулів (5-7 хвилин кожен) і триває 60 хвилин!

Інструкція щодо проходження курсу «Базові правила безпеки у цифровому середовищі»

Інформаційний флаєр

Back to top