18 травня 2022 року відбулася ІІ Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Нова українська школа в дії: актуальні проблеми методик навчання та стратегії розвитку». Організаторами конференції виступили Інститут педагогіки НАПН України (відділ початкової освіти імені О. Я. Савченко), Рівненський державний гуманітарний університет (кафедра теорії і методик початкової освіти).

Тема конференції викликала широкий інтерес у науковій спільноті: до неї долучилося 136 учасників з різних регіонів України.

У роботі конференції взяли участь науково-педагогічні працівники й здобувачі вищої та передвищої педагогічної освіти Волинського національного університету імені Лесі Українки, Львівського національного університету імені Івана Франка, Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Криворізького державного педагогічного університету, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука, ВСП «Сарненський педагогічний фаховий коледж РДГУ», КЗЛОР «Бродівський фаховий педагогічний коледж імені Маркіяна Шашкевича».

Мета конференції – наукове осмислення та практичне обґрунтування актуальних проблем методик навчання та стратегії розвитку НУШ, визначення напрямів фахової підготовки майбутніх учителів у контексті сучасних викликів задля забезпечення високої якості освіти у початковій школі та ЗВО.

Злагоджено й плідно працювали 4 секції: забезпечення фахових компетентностей майбутніх учителів початкових класів у контексті сучасних запитів; реалізація змісту і забезпечення технологічності  методик навчання освітніх галузей НУШ; інтеграція новітнього зарубіжного досвіду у процес освітньої підготовки педагогів; формування професійно-педагогічного підприємництва.

Досвід та інноваційні ресурси, представлені учасниками конференції, були надзвичайно цікавими і корисними та знайдуть практичне застосування в освітянській діяльності. За підсумками роботи конференції планується випуск збірника (електронний варіант у PDF-форматі), який буде розміщено на сайті РДГУ:

Щиро дякуємо всім гостям та учасникам конференції, які надіслали матеріали та презентували свої доробки з цікавих інноваційних тем.

Зичимо всім миру, міцного здоров’я, родинного щастя, гарних і надійних друзів та величезного задоволення від роботи та навчання.

Сподіваємося на подальшу співпрацю.

Back to top