«Роль іноземних студентів дуже важлива в освітньому процесі кожного закладу освіти. Адже це не тільки престиж та інвестиції в економіку країни, а й обмін досвідом, розвиток конкурентоспроможних особистостей тощо. Тому маємо боротися за гарну репутацію: забезпечувати високу якість навчання та створювати комфортні умови для прибуття, навчання й дозвілля іноземних студентів», – зазначив Андрій Вітренко, Перший заступник Міністра освіти та науки України.

    Так, з ініціативи проректора, д.пед.наук, проф. Пелеха Ю.В., сьогодні до РДГУ прибула делегація освітян з Китаю, для обговорення організації навчання китайських студентів у магістратурі нашого університету на різних спеціальностях. Під час зустрічі був розглянутий ряд питань щодо організації навчання, особливостей проходження екзаменаційної сесії, активізації мовної підготовки китайських студентів, тощо. В процесі ознайомлення китайських колег з нашим університетом, відбулася зустріч та знайомство з ректором університету проф. Постоловським Р.М., де обговорили план заходів щодо навчання китайських студентів в нашому університеті, зустрілися з першим проректором  д.психол.наук, проф. Павелковим Р.В., який зазначив високий рівень підготовки спеціалістів у нашому ЗВО та запросив китайських студентів на навчання до РДГУ. Відбулася розмова з відповідальним секретарем Приймальної комісії доц.Левчуком В.В., який уточнив деталі та умови вступу, а  також наголосив на правильному оформленні документів для подачі в наш університет. Гості зустрілися з деканом Художньо-педагогічного факультету проф. Н.Б.Дзюбишиною, яка розповіла про життя та діяльність  факультету, про спеціальності на яких навчаються студенти. Гості відвідали майстерню-лабораторію по виготовленню  декоративних панно, де студентка надала майстер-клас з плетіння габілену. Китайські гості були приємно вражені оздобленням коридорів і фойє нашого університету, організацією роботи адміністративного апарату РДГУ.

Центр міжнародних відносин та роботи з іноземними студентами під керівництвом профільного проректора проф. Пелеха Ю. В. і надалі наполегливо працюватиме над здійсненням набору іноземних громадян та встановленням нових контактів із зарубіжними ЗВО.

Back to top