17 жовтня 2022 р. продовжив роботу фінсько-український проєкт «Фінська підтримка реформи української школи» («Навчаємося разом»), започаткований у липні 2018 р.

Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та ЕС. Його місія – надання підтримки реформі «Нова українська школа», насамперед на рівні початкової школи.

У черговій серії «Наставництво в педагогічній практиці», що складається з 15-ти вебінарів, беруть участь одинадцять викладачок педагогічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету (проф. Петренко О. Б., проф. Гудовсек О. А., доц. Суржук Т. Б., доц. Баліка Л. М., доц. Бричок С. Б., доц. Іванова Л. І., доц. Костолович Т. В., доц. Лук’яник Л. В., доц. Поліщук О. П., доц. Стельмашук Ж. Г., доц. Третяк О. М.), три вчителі з базових шкіл Рівного, в яких проводиться педагогічного практика: Чабанюк Тетяна Вікторівна (НВК «Колегіум»), Гемберг Світлана Леонідівна та Пучкова Олена Василівна (Рівненський ліцей №1 Рівненської міської ради).

Під час першого вебінару фінські експертки у сфері освіти Аня Хурінайнен-Косунен та Рія Палмквіст ознайомили учасників проєкту з системою освіти в Фінляндії, специфікою підготовки вчителів початкової школи в цій країні. Учасники вебінару мали змогу познайомитися та працювати в малих групах. Роботу рівненської групи модерувала доцент кафедри теорії і методики виховання Людмила Баліка, яка бере участь у проєкті з 2018 р.

Back to top