Минулого тижня, комунальним закладом «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»», Відділенням НОК України в Рівненській області, а також професорсько-викладацьким складом кафедри теорії і практики фізичної культури і спорту на базі Рівненського державного гуманітарного університету було проведено обласний фестиваль з Петанку.

Петанк, вид спорту родом з Франції та досить популярний у Європі. На початку 2000-х він стає популярним і в Україні, а вікові обмеження для даної гри можуть охопити чотири покоління, оскільки у нього можна грати як у 5 років, так і у 85+!

Щоб почати займатися петанком, не потрібно спеціальної підготовки. Треба тільки знати правила та мати обладнання.

Перед цим організатори, працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоровʹя населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та викладача кафедри ТПФКіС провели майстер-клас та серію тренувань з детальним роз’ясненням правил. Загалом, за призові місця змагалось вісім команд. У підсумку трійка переможців визначилась таким чином:

І місце – команда Т-21;

ІІ місце – команда викладачів;

ІІІ місце – команда Ф-21.

По закінченні фестивалю переможці та призери були нагороджені дипломами, медалями і призами від співорганізатора заходу. Окрім цього, користуючись нагодою, організатори відзначили переможців конкурсу «Кращий волонтер «Спорту для всіх» за підсумками 2021. У номінації «Волонтер року» свою нагороду отримала Ілона Панчук, старший викладач кафедри теорії і практики фізичної культури і спорту Рівненського державного гуманітарного університету та у номінації «Активність» – Людмила Чалій, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і практики фізичної культури і спорту Рівненського державного гуманітарного університету, майстер спорту України зі спортивного туризму і Діана Вашай, майстер спорту України з софтболу, гравець збірної команди України та софтбольної команди «Західний вогонь», студентка РДГУ.

По завершенню фестивалю, завідувач кафедри ТПФКіС – проф. Кіндрат В.К. зазначив, що не зважаючи на відсутність спеціально обладнаних майданчиків для гри, ми будемо популяризувати петанк у стінах нашого закладу вищої освіти та поза ним, оскільки даний вид спорту включено до навчальної програми з фізичної культури закладів загальної середньої освіти, а ми безпосередньо займаємося підготовкою майбутніх вчителів фізичної культури!

Back to top