МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ - ВИМОГА СЬОГОДЕННЯ

Вирішуючи завдання євроінтеграції, університет в цілому, і кожний факультет зокрема, активно долучаються до реалізації програм міжнародної співпраці і взаємодії. Психолого-природничий факультет (декан - доктор психол наук, проф. Віталій Павелків) виступає одним із флагманів цього процесу. У останній період, до вже відлагоджених міжнародних програм, додалася нова лінія зв’язків – співпраця із психологами із Університету Копенгагена (Данія).

З ініціативи кафедри вікової та педагогічної психології (завідувач – доктор психол. наук, проф. Роман Павелків) 9.12.22р. було організовано круглий стіл для викладачів та здобувачів ступеня PhD з питань планування, розробки і управління науковими проектами.

У процесі зустрічі українські студенти отримали не лише необхідні знання, а й відчули підтримку данської наукової спільноти українського народу у його кровопролитній боротьбі за свободу і незалежність. Науковий проект «Ukranians’ experiences and conditions in the Danish society», який був презентований у ході зустрічі, засвідчує підвищення уваги міжнародної наукової та громадської спільноти до питання інтеграції України до Європейського Союзу та її перемоги над агресором. Варто відзначити, що у творчу групу данських розробників наукового проекту входить і професор кафедри вікової та педагогічної психології РДГУ Наталія Корчакова.

Дякуємо головним спікерам зустрічі:

Karen-Inge Karstoft (Associate Professor, PhD, Department of Psychology, University of Copenhagen);

Sofie Valentin Weiskopf (Department of Psychology, University of Copenhagen)

за їх просоціальну позицію, щире прагнення поділитися знаннями й науковими компетенціями.

Висловлюємо також вдячність гаранту ОНП 053 «Психологія», доктору психол. наук, професору Наталії Корчаковій за організацію зустрічі із зарубіжними колегами та долучення до неї науковців із ЗВО-партнера –Українського державного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова – гаранта ОНП «Психологія» Валентини Волошиної та їх аспірантів.

Бажаємо данським і вітчизняним колегам творчих успіхів,

наукових досягнень, особистого щастя та мирного неба.

Back to top