На Рівненщині у чотирьох локаціях, де проживають внутрішньо переміщені особи, громадська організація «Агенція сталого розвитку Рівного» коштом субгранту від проєкту EU4CSOs Emergency Actions покращуватиме умови проживання тих, хто знайшов прихисток у нашому краї. Одна з них – гуртожиток № 6 Рівненського державного гуманітарного університету (директор студмістечка Віра Бабак).

Мета проєкту, реалізацію якого у м. Рівне доручено Благодійній організації «100% життя» – підтримати громадський сектор, який допомагає ВПО із поселенням та базовими потребами. Тривалість – три місяці.

У обраних локаціях планують покращити санітарно-гігієнічні умови. «Будемо облаштовувати кухонні куточки, душі, туалети тощо. В деяких з гуртожитків зроблять косметичний ремонт. Також закупимо техніку: сушильні, пральні машини, холодильники. Більшість мешканців таких шелтерів – жінки з дітьми, люди похилого віку, люди з інвалідністю. Тому акцент на тому, де вони готуватимуть їсти – це важливо", зазначила комунікаційна менеджерка благодійників Вікторія Власюк.

Матеріали сайту https://suspilne.media/.  

Фото РДГУ.

Back to top