3 березня 2023 року викладачі кафедри української мови імені професора К. Ф. Шульжука в онлайновому форматі провели настановчу конференцію до науково-дослідницької практики для здобувачів освіти 4 курсу спеціальності 035 «Філологія» спеціалізації 035.01 – українська мова та література.

Проф. Совтис Н. М. привітала студентів-філологів із початком практики й наголосила на тому, що вона традиційно проходить на базі очолюваної нею кафедри української мови імені професора К. Ф. Шульжука, яка є одним із провідних науково-дослідницьких підрозділів Рівненського державного гуманітарного університету.

Керівник практики доц. Ричагівська Ю. Є. повідомила студентам мету цього виду навчальної роботи, окреслила завдання й очікувані результати. Викладач сповістила, що традиційно практика передбачає підготовку повідомлення за обраною темою. На допомогу здобувачам презентувала посібник із методичними рекомендаціями до науково-дослідницької практики.

Перед практикантами виступила заступник директора Наукової бібліотеки РДГУ Семенюк Галина Потапівна. Вона звернула увагу на важливий етап будь-якого дослідження – добір наукової літератури – й розповіла про послуги, які бібліотека університету надає в дистанційному режимі. Заступник директора бібліотеки висловила впевненість у тому, що книгозбірня має достатньо ресурсів, аби вдовольнити віртуальні запити і здобувачів освіти, і викладачів.

На завершення конференції доц. Ричагівська Ю. Є. побажала студентам-філологам продемонструвати в ході практики свої найкращі дослідницькі якості й успішно захистити її результати на підсумковій конференції.

Back to top