6 квітня, з  нагоди міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру, в РДГУ відбулася тепла зустріч першого проректора РДГУ професора Павелківа Р.В. з командою спортсменів  університету, які  навчаються на спеціальностях 014 Середня освіта (Фізична культура» та 017 «Фізична культура і спорт»,  і які щойно повернулися з різнорівневих міжнародних змагань Чемпіонату світу  та етапів Кубків світу і Європи з фрістайлу.

Серед них найбільш титулованим  є студент 4-го курсу , бронзовий призер ІІІ Зимових юнацьких Олімпійських ігор (2020р.), переможець етапів Кубку Європи (2019р., 2023р.) майстер спорту міжнародного класу з фрістайлу Орест Коваленко. Не менш вагомі здобутки має і студент 2-го курсу, кращий спортсмен Рівненщини за підсумками 2022 року, срібний призер Чемпіонату світу  з фрістайлу серед юніорів 2023 року, майстер спорту міжнародного класу Володимир Кушнір.  Порадували своїми успіхами та перемогами і студенти 1-го курсу, зокрема: майстер спорту України Максимчук Захар;  бронзовий призер Чемпіонату світу 2023 року, майстер спорту міжнародного класу  Максим Кузнецов;  майстер спорту Влад Железнюк, який в 2023 році здобув 2 золотих медалі на чемпіонаті України серед юніорів, 2 срібних медалі на чемпіонаті України серед дорослих і став переможцем 2023 року відкритого чемпіонату Литви.

Майстер спорту міжнародного класу з фрістайлу, учасниця 3-ьох Зимових Олімпійських ігор, а нині старший викладач кафедри ТПФКіС РДГУ та за сумісництвом  тренер з фрістайлу державного центру олімпійської підготовки спортсменів України Бутенко (Козаченко) Т. В.  підкреслила наполеглевість у тренуваннях  команди університету з фрістайлу та їх мотивацію для здобуття найвищих нагород на світовій арені.  Тетяна  Валеріївна відзначила і моральну та методичну підтримку команди недавньою випускницею університету майстром спорту міжнародного класу з фрістайлу Анастасією Новосад, бронзовою призеркою Чемпіонату світу з фрістайлу (2023р.); призеркою Кубків світу (2021р., 2023р.); учасницею Олімпійських ігор (2014р., 2023р.) та кращою спортсменкою січня 2023 року в Україні.

Роман Володимирович привітав учасників зустрічі з досягненням високих результатів на міжнародній спортивній арені, виразив подяку  Бутенко (Козаченко) Тетяні Валеріївні зі якісну підготовку спортсменів. Окрім цього, було обговорено питання навчання здобувачів вищої освіти та подальший розвиток лижного спорту в університеті.







Back to top