26 травня 2023 року на філологічному факультеті РДГУ відбулася профорієнтаційна зустріч із випускниками закладів середньої освіти.

Під час відеоконференції модератори запропонували абітурієнтам презентацію про факультет, у якій поінформували про актуальні освітні програми зі спеціальностей 014 «Середня освіта» і 035 «Філологія», повідомили про залученість студентів-філологів до освітніх проєктів у європейських країнах. Зокрема, навіть у теперішніх складних умовах на факультеті продовжують безкоштовно реалізовуватися Семестрова програма академічної мобільності в Академії імені Яна Длугоша (м. Ченстохова, Польща) та Програма молодіжного обміну Еразмус+.

На зустрічі виступила декан філологічного факультету професор Ніколайчук Г. І., яка наголосила на актуальності вивчення іноземних мов і розповіла про широкі перспективи працевлаштування фахівців-філологів.

Представниця приймальної комісії доцент Черніговець Т. І. як відповідальна за профорієнтаційну роботу та організацію маркетингової діяльності в РДГУ наголосила на інформативності матеріалів, що розміщені на сайті РДГУ на допомогу вступникам https://www.rshu.edu.ua/.

Доцент кафедри романо-германської філології Константінова О. В. повідомила, що факультет пропонує абітурієнтам кілька освітніх програм, які передбачають вивчення двох іноземних мов уже з першого курсу.

Адах Н. А., доцент кафедри української мови, заступник декана з навчальної роботи, закцентувала на потужному викладацькому складі, результативність роботи якого лише в поточному навчальному році виявилася, наприклад, у підготовці призерів обласного етапу XXIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (Мирослава Данілович, 3 курс) і всеукраїнського етапу ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Г. Шевченка (Катерина Муляр, 2 курс).

На завершення організатори зустрічі запросили випускників ліцеїв вступати на філологічний факультет РДГУ й висловили сподівання, що цьогоріч, як і раніше, факультет буде популярним серед абітурієнтів.

Back to top