У середу ввечері, 21 червня 2023 року, у Концертній залі Інституту музики Жешувського університету відбувся концерт переможців та фіналістів 5-го Міжнародного конкурсу вокалістів AMBER SONGS - 2023 / "БУРШТИНОВІ СОЛОСПІВИ - 2023".

Організаторами конкурсу та концерту є Інститут мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету (Україна) та Інститут музики Жешувського університету. Це друге видання Міжнародного конкурсу вокалістів "BURSZTYNOWE PIESNI" / "БУРШТИНОВІ СОЛОСПІВИ", який обидві установи організували разом. Перший відбувся у травні 2021 року, під час пандемії, наступний – 12-28 травня 2023 року.

У 2023 році на конкурс зареєструвалися понад 60 молодих виконавців, які представляли Польщу, Україну та Китай у трьох вікових групах (14-36 років) у двох вокальних категоріях: класичний та сценічний спів. Кількість учасників говорить сама за себе та свідчить про міжнародний масштаб, розмах та рівень змагань. Велику подяку за організацію цього вражаючого заходу висловлюємо українській стороні, яка ініціювала захід – професору Наталії Фариній та д-ру Тетяні Прокопович, а також польській стороні в особі директора Інституту музики Жешувського університету – д-ра габ. Поповича (Інститут музики Варшавського університету) та д-ра Терези Мазепи (Інститут музики Варшавського університету). Доктор габ., професор Мирослав Димон, професор Ольга Попович і д-р Тереза ​​Мазепа також були членами журі конкурсу в категоріях класичного та сценічного співу.

Серед учасників конкурсу були також студенти Інституту музики Жешувського університету, які здобули призові місця та відзнаки. Переможцем конкурсу (2 місце) у номінації «Сценічний спів» став п. Максиміліан Сталець (студент І курсу магістратури, спеціальність «Джаз та популярна музика», викладач Ева Нєвдана-Гаді, магістр), а 1-р. студенти бакалаврату за напрямом «Мистецька освіта» за напрямом «Музичне мистецтво» Емілія Творек та Олександра Кунічак пройшли до фіналу конкурсу та отримали нагороди журі. Водночас ми хочемо привітати професора Ольгу Попович із здобуттям ІІ місця студенткою Патрицією Вятр, яка представляла клас вокалу професора! Вітаємо переможців, їх викладачів, фіналістів, учасників конкурсу та акомпануючих піаністів та бажаємо подальших творчих успіхів!

Запрошуємо на Гала-концерт у Концертній залі Інституту музики Жешувського університету, де виступатимуть переможці та фіналісти конкурсу Підкарпатський акордеонний квінтет «AMBITUS V» під керівництвом д.і.н., професора Наталії Фарина (сопрано, Україна). У програмі концерту прозвучать відомі оперні арії, пісні та сценічні хіти. Диригуватиме концерт Яцек Сцібор, PhD, професор Університету природничих наук.

Back to top