Шановні студенти! Життя людини і життя суспільства наповнюють календарі пам’яті, котрі є своєрідним духовними мостами між минулим і майбутнім. Ми наближаємося до 90-х роковин трагедії Голодомору. Ця дата є визначальною для усвідомлення генези нашого опору совєтській імперії, нашої боротьби і нашої перемоги над смертю, страхом і відчаєм. Ми прагнемо, щоб для кожного з Вас Голодомор став поштовхом для переосмислення своєї місії і свого покликання у цьому житті, своєї приналежності до української національної родини, глибшого пізнання історії та долі конкретних людей в епоху потужних суспільних потрясінь і духовних трансформацій.

Традиційно, Рівненський державний гуманітарний університет об’єднує непересічних особистостей, які мають потужний творчий потенціал і здатні реалізувати його в оригінальних мистецьких та наукових проєктах. З цією метою активно заохочуємо Вас до участі у VIII міжнародному міждисциплінарному конкурсі наукових і творчих робіт імені Володимира Маняка і Лідії Коваленко.  

Подружжя українських літераторів – Володимир Маняк (1934–1992) і Лідія Коваленко (1936–1993) цілком присвятили себе реалізації масштабного проєкту збирання усних свідчень та дослідженням з історії Великого голоду. 1993 року вони стали лавреатами Національної премії імені Тараса Шевченка (посмертно) за Народну Книгу-Меморіал «33-й: голод». З пошаною і в пам’ять про них у 2016 році започатковано і щороку проводять Міжнародний міждисциплінарний конкурс наукових і мистецьких робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко

2023 року Конкурс проводять й на виконання Указу Президента України №598/2021 «Про заходи у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні – геноциду Українського народу» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2022 року № 1055‑р «Про затвердження плану заходів на 2022–2023 роки у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні – геноциду Українського народу»

СПЕЦІАЛЬНА ТЕМА КОНКУРСУ - 2023: «Я, моя родина, моя країна: пам’ять про Голодомор і погляд на сучасну війну росії проти України крізь призму особистого досвіду».

Можна надсилати  власні прозові та поетичні тексти, есеї, нариси, оповідання та наукові роботи.

Наукові та мистецькі роботи приймають на Конкурс до 12 листопада 2023 року.

Підведення підсумків, оголошення результатів – останній тиждень листопада 2023 року.

Переможці Конкурсу (1, 2, 3 місця) будуть запрошені до столиці України для презентації результатів своєї наукової/творчої праці. Усі учасники отримають дипломи переможців та стипендії на подальше поглиблення й поширення результатів наукової і творчої діяльності в царині проблематики Голодомору.

Наголошуємо, що вже другий рік конкурс відбувається в умовах повномасштабної війни російської федерації проти України, тому Ваша участь у конкурсі, шановні студенти, стане формою боротьби на інтелектуальному фронті, Вашим духовним двобоєм з агресором і окупантом. Ми віримо у Ваші сили і бажаємо творчої реалізації через участь в конкурсі. Натхнення Вам і цікавих ідей!

ПОЛОЖЕННЯ ПРО КОНКУРС: www.holodomor-hrec.com

 

З додатковими запитаннями звертайтесь:

на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

телефоном: +38 (050) 512 21 15 (Наталя Богданова).

 

Back to top