У серпні до лав філологічного факультету влився потужний струмінь. 79 енергійних, непосидючих першокурсників денної форми повернули на наш третій поверх вже трохи призабутий гамір і впевнено взяли курс у нове для себе студентське життя. Як же пройшов перший місяць новачків-філологів у стінах РДГУ? – спитаєте ви. От ми вам і розповімо)))

1 вересня відбулося знайомство першокурсників із факультетом. Про особливості навчання у виші їм повідомила декан – професор Ніколайчук Галина Іванівна, а завідувачі кафедр розказали про свої структурні підрозділи.

5 вересня новоспечених студентів вітала Наукова бібліотека, працівники якої поінформували про розгалужену систему абонементів і читальних залів. Першокурсникам вручили читацькі квитки, що дають можливість користуватися всіма бібліотечними фондами.

14 і 18 вересня студентський декан факультету Дмитро Грицаюк, заступник з виховної роботи Ричагівська Ю. Є., заступник із навчальної роботи та міжнародних зв’язків Залевська О. А. і куратор групи У-11 Волос Н. П. проводили початківцям-філологам екскурсії пам’ятними місцями Рівного. Студенти дізналися історію свого навчального корпусу, побували у колишньому передмісті Грабник, біля найвищого в нашому місті собору – Покровського, у парку культури й відпочинку імені Шевченка, на історичній вулиці Драгоманова, біля обласного краєзнавчого музею та в парку Молоді, який містяни традиційно називають «Лебединка». Кожна локація відкривала екскурсантам сторінки минулого, збереженого та втраченого, і, водночас, давала уроки на майбутнє. Завершувалася зустріч традиційно біля пам’ятника засновниці міста княгині Марії Рівненській (Несвицькій).

А далі була подія, яка заслуговує на окремий допис )))

Back to top