27 жовтня філологи РДГУ котрий рік поспіль писали радіодиктант. Вперше наша факультетська локація працювала у змішаному форматі: охочі могли доєднатися аудиторно або онлайново. Приємною несподіванкою для викладачів стало те, що більшість першокурсників, які прийшли на диктант, мали досвід участі в такому заході.

Вже узвичаєно, що до цього національного проєкту Українське радіо залучає відомих у культурному-мистецькому просторі людей. Цьогоріч зворушливий текст «Дороги України» підготувала письменниця й перекладачка, лавреатка Шевченківської премії Катерина Калитко, а продиктував його Олексій Гнатковський – актор театру та кіно, виконавець ролі харизматичного Івана Довбуша у найдорожчому українському фільмі «Довбуш».

Після завершення прямої трансляції учасники обмінялися думками про Радіодиктант і його значення для українців. Модератори зустрічі – студдекан Дмитро Грицаюк і другокурсниця Златислава Гаврилюк – зауважили, що текст сповнений любові до рідної землі (зараз, на жаль, зраненої), а ідея єдності, втілена авторкою в образі доріг, перегукується з ідеєю самого проєкту.

Цю чудову традицію – долучатися до всеукраїнського флешмобу «Радіодиктант національної єдності» – в нашому університеті започаткували викладачі кафедри української мови імені професора К. Ф. Шульжука ще 2016 року.

Текст підготувала доц. Ричагівська Ю. Є.

Back to top