01 листопада 2023 року на кафедрі хореографії художньо-педагогічного факультету РДГУ була проведена конференція у форматі «круглого столу» з академічної доброчесності «Академічна доброчесність як складова істинного досвіду освіти: проблеми, тенденції, наслідки». До уваги студентів було представлено ряд інформативних доповідей, які детально інформували про поняття «академічна доброчесність», принципи та їх суть, у контексті вищої освіти, проблеми при дотриманні зазначених принципів, наслідки.        Розпочала конференцію завідувачка кафедри хореографії, доцент Лариса Маркевич, яка підняла питання: «Академічна доброчесність – це міфічна концепція чи дієвий інструмент забезпечення якості вищої освіти?».

Доцент кафедри хореографії Володимир Гордєєв розповів про культуру академічної доброчесності, роль бібліотек та розкрив тему: «Базові положення академічної доброчесності як дієвий інструмент забезпечення якості вищої освіти».

Заслужений діяч мистецтв України, доцент Елла Манелюк ознайомила студентів із законодавчою базою академічної доброчесності та підняла питання щодо відповідальності за порушення  академічної доброчесності здобувачами вищої освіти.

Заслужений діяч мистецтв України, доцент Роман Гриценюк проінформував студентів щодо культури академічної доброчесності у Рівненському державному гуманітарному університеті.

Відповідно до інформації конференції, здобувачів вищої освіти було ознайомлено із розробленою на кафедрі Декларацією про академічну доброчесність, яку вони підписали наприкінці конференції.

Back to top