Впродовж березня 2024 року науковою бібліотекою РДГУ 
в рамках циклу «Університетська освіта»

для студентів різних факультетів були проведені заходи:

інформаційна година «Ліки навколо нас» (Лікарські рослини)та бібліопанорама

Українська народна педагогіка – основа національного виховання».

Інформаційна година

«Ліки навколо нас» (Лікарські рослини).

Безмежний світ рослин. Як його осягнути? В системі «людина-природа-здоров’я» рослинам належить велике майбутнє. І лікарські рослини як безцінні скарби фітотерапії і сьогодні в пріоритеті науковців та народних цілителів.

Під час проведення заходу працівники наукової бібліотеки Смаглюк О. Л., Балтаг О. В., Братащук О. В. ознайомили студентів психолого-природничого факультету з різними видами лікарських рослин, їх  характеристикою та цілющими властивостями.

До уваги слухачів була представлена інформація і про дикорослі та культивовані рослини.

Студенти дізналися багато цікавого про діяльність Рівненського священника,  відомого українського травника, дослідника рослинного світу, автора книг про лікарські рослини, Почесного громадянина міста Рівне Михайла Андрійовича Носаля (1886-1950).

Слухачі, присутні на заході, мали можливість ознайомитися з експозицією виставки  навчальних, наукових, довідково-енциклопедичних, інших видань  про лікарські рослини, які  будуть корисними  в освітньому процесі.

Бібліопанорама

«Українська народна педагогіка – основа національного виховання».

Відродження автентичності педагогіки на Україні стало насущною потребою нашого часу. Сьогодні в контексті національної освіти й виховання особливого значення  набуває розв’язання виховних завдань засобами  української народної педагогіки.

Захід проведений  науковою бібліотекою РДГУ  спільно з кафедрою педагогіки, освітнього менеджменту та соціальної роботи для студентів математики та інформатики, філологічного факультету, інституту мистецтв.    

У заході взяли участь викладачі кафедри: кандидат педагогічних наук, доцент Остапчук Микола Васильович; викладач Філоненко Руслана Степанівна.

Увазі присутніх була представлена виставка навчальних, навчально-методичних, періодичних видань з питань української народної педагогіки.

Back to top