У рамках міжнародного стажування викладачів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва імені Степана Шевчука художньо-педагогічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету  23 – 26 березня  відбулась поїздка до Польщі  в Інститут Мистецтв Жешувського університету (Instytut Sztuk Pieknych Uniwersytet Rzeszowski). Візит організований відділом міжнародних зв’язків при безпосередній участі проректора з науково-педагогічної роботи, європейської інтеграції та інновацій, професора Юрія Пелеха.

У програмі візиту – ґрунтовне ознайомлення з функціонуванням відділів Інституту мистецтв Жешувського університету, вивчення методів та форм проведення занять з мистецьких дисциплін, ознайомлення з дидактичними підходами в роботі окремих професорів Інституту, відвідування низки креативних виставок та презентацій у галереях міста. Колеги з Інституту мистецтв Жешувського університету щедро ділилися власним досвідом викладання мистецьких дисциплін, запрошували у навчальні приміщення та майстерні.

Також викладачі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва імені Степана Шевчука презентували власні творчі напрацювання на міжнародній виставці під назвою «Український космос», яка була присвячена пам’яті ректора Рівненського державного гуманітарного університету - професора Руслана Постоловського.

Виставка «Український космос» відобразила рефлексії художників на різноманітні сторони життя в Україні, у тому числі й на військову агресію росії проти українців. Презентація виставки відбулася на одній із виставкових локацій університету і викликала неабиякий інтерес університетської спільноти.

Зустріч з польськими колегами посприяла налагодженню тісних творчих та професійних контактів, розширенню співпраці в рамках подальших міжнародних проєктів.

 

 

  

Back to top