Нещодавно в Інституті мистецтв РДГУ відбулася творча зустріч із відомою в Україні й за її межами письменницею та журналісткою ЛЮДМИЛОЮ МАРЧУК, яка цьогоріч стала лауреаткою літературної премії імені Уласа Самчука. Тему заходу визначила її нова книга з промовистою назвою «Я звідси не поїду», присвячену 80-річчю УПА.

Події роману відбуваються на Рівненщині, і зокрема, у Рівному на кафедрі фольклору Інституту культури (зараз Інститут мистецтв РДГУ), де працювала головна героїня роману в непростих 90-х роках. Його зміст – це роздуми про минуле та драматичні реалії сучасної війни через призму особистої історії авторки,  помножені на майстерне художнє слово.

Спілкування з талановитою письменницею завжди корисне і неповторне, особливо коли йдеться про митця, чий творчий доробок пройнятий коханням, гуманізмом, щирою любов’ю до України, до її історії, культури, мови, мистецтва. Палким завершальним акордом зустрічі стало звернення Людмили Марчук  до усіх присутніх зі словами: «Ми були, є і будемо потужним народом! І ніхто нашої духовної потуги не здолає!»

Back to top