Шановні колеги!

МОН спільно з компанією Google проводить активну роботу щодо створення можливостей підвищення кваліфікації для науково-педагогічних, педагогічних працівників, а також сприяє розвитку співпраці між закладами фахової передвищої, вищої освіти України та потенційними роботодавцями.

Повідомляємо, що 12.08.2024 розпочато реєстрацію для участі в безкоштовній програмі для здобувачів фахової передвищої, вищої освіти й для педагогічних і науково-педагогічних працівників, що спрямована на розвиток навичок у сфері хмарних технологій. Програма розпочнеться не пізніше 17 вересня 2024 року, й охоплюватиме такі напрями:

● Google Cloud Digital Leader: базове розуміння хмарних концепцій і можливостей Google Cloud, наприклад, для гуманітарних спеціальностей.

● Google Cloud Engineering: заглиблення у хмарну інфраструктуру та підготовка до таких професій, як хмарний інженер або DevOps інженер.

● Google Cloud Data Analytics: аналіз і перетворення даних у хмарі.

● Google Cloud Computing Foundations: технічний фундамент у хмарних обчисленнях.

● Google Cloud Cybersecurity: захист хмарних середовищ від загроз.

● Google Cloud GenAI: генеративний штучний інтелект та його застосування.

У межах програми буде

● надано безкоштовний доступ до навчальної платформи Google Cloud Skills Boost, що містить онлайн-курси за напрямами, перерахованими вище; зауважте, що представлені курси англомовні, тому для участі в програмі потрібно мати базовий рівень володіння англійською мовою або ж бути готовими до використання допоміжних засобів для перекладу;

● проведено серію україномовних вебінарів від провідних спеціалістів Google та експертів української IT-сфери, а також надано можливість отримати цифровий сертифікат Google Cloud та нагороди від Google.

Для інформації: навесні 2024 року програма пройшла пілотну апробацію за участі п’ятьох українських ЗВО: Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут", Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", Національного університету “Львівська політехніка”, Національного університету “Чернігівська політехніка”, Сумського державного університету.

Для того, щоб зареєструватися для участі в програмі “Google Cloud для студентів: впевнений старт кар’єри” потрібно скористатися посиланням:

https://rsvp.withgoogle.com/events/google-cloud-confident-career-start/home.

Після реєстрації Вам надійде лист-підтвердження від команди програми з подальшими інструкціями щодо отримання доступу до платформи та участі в заходах від експертів Google.

Контактна особа: Вікторія Лещенко, моб. тел.+380737337171.

З повагою
Заступник Міністра
Денис КУРБАТОВ

 

Back to top